Transfergeruchten: SJZ-sterspeelster Belt flirt openlijk met Leidse cultclub

SJZ-topscorer Belt in gelukkiger tijden, nog in de dorpskleuren van Zoeterwoude.
SJZ-topscorer Belt in gelukkiger tijden, nog in de dorpskleuren van Zoeterwoude.

Het kan verkeren: zaterdagmiddag overheerste bij SJZ nog de kampioensroes na één van de lastigste wedstrijden van dit seizoen, nog geen etmaal later is de ploeg het middelpunt van een ordinaire transfersoap. De ploeg ontdeed zich dit weekend knap van belager LSVV ’70, door toedoen van uitblinkend topscorer Esther Belt. Maar de flegmatieke spelmaakster bracht zich zaterdagavond in de moeilijkheden door enkele even sympathieke als naïeve uitingen op sociale media.

Reeds luttele seconden na het eindsignaal van arbiter Van der Meer lachte de jonge blikvanger van SJZ opmerkingen over een aanstormende droomtransfer naar de Leidse cultclub weg zonder enige vorm van ontkenning. Maar nog dezelfde avond voedde zij de als een lopend vuur verspreidde geruchten over een overgang naar het rood-wit door via Facebook toenadering te zoeken tot het studentenensemble. Belt, in een informele verklaring aan het lokale journaille: “het is even schrikken als je ziet dat er een ploeg bestaat die nog meer voetbalsters van een degelijk niveau bezit dan mijn huidige club. En uiteindelijk gaat de hedendaagse clubliefde ook niet verder dan de portemonee van de voorzitter reikt.”

SJZ-woordvoerder Milco Heijens laat vanavond middels een officieel pers-statement weten dat van een transfer naar LSVV ’70 geen sprake kan zijn: Belt heeft volgens Heijens een doorlopend contract tot 2019 en stelt bovendien “het voetballen in de vierde klasse als voorwaarde aan een eventuele contractverlenging”. Heijens mag zich op dat gebied echter ingehaald weten door de recentste uitingen van LSVV-voorzitter Jelles: “onze dames voegen zich volgend jaar gewoon bij SJZ in de vierde klasse. Wat het bestuur betreft houden we de drie punten volgend jaar gewoon in Leiden, en nemen we die uit Zoeterwoude ook meteen mee naar huis. Laat Belt dan nog eens een contractverlenging overwegen.”