LSVV 7 sleept supertalent uit Peruaanse Primera División binnen

Dat LSVV ’70 nog wel eens kan verrassen op de transfermarkt mag geen nieuws heten, maar dat het drie Premier League-clubs verslaat met het aantrekken van een Zuid-Amerikaanse belofte is toch een noviteit: Peruaanse en Britse tabloids pakken vanmorgen flink uit met de in de aandacht springende overstap van Peruaans-Nederlands talent Niek Vonk naar de Leidse studentenvereniging. De superstudenten zouden om en nabij de drie miljoen euro hebben neergelegd voor de 23 jarige Vonk, die de afgelopen drie seizoen uitkwam voor Real Garcilaso in de Peruaanse Primera División.

Vonk – geen directe familie van de Zuid-Afrikaans doelman die in het verleden onder meer voor SC Heerenveen en Ajax uitkwam – zou zondagmiddag om 15.36 uur in Cusco zijn handtekening onder een vierjarig contract hebben gezet, dat de flamboyante middenvelder naar verluid een “niet onaardig” salaris zal opleveren. Voor de Garcilaso-supporters kwam die handtekening als donderslag bij heldere hemel. Rouwende supporters verzamelden zich in de avond bij het huis van Vonk om het vertrek van de gringo te bewenen, maar Vonk zou niet thuis hebben gegeven. Overigens werd niet alleen de trouwe aanhang van Garcilaso onaangenaam verrast met het transfernieuws. LSVV ’70 zou met de transfer Stoke City, het Everton van Ronald Koeman én promovendus Huddersfield Town de loef hebben afgestoken.

Vonk heeft nog geen contact gehad met de Nederlandse pers, maar zou in een telefonisch interview met Diario del Cusco hebben laten doorschemeren al jaren verlangd te hebben naar een overstap naar de studentenclub.

Vonk zal bij il settimo van LSVV ’70 een vrije rol op het middenveld gaan vervullen, vermoedelijk zwervend rondom spelmaker Cnossen.

De selectie van Real Garcilaso in juni 2017.
De basis-11 van Real Garcilaso afgelopen juni voorafgaand aan het thuisduel met Comerciantes Unidos (2-0). Staand v.l.n.r.: Oswaldo Rivas, Ivan Santillan, Niek Vonk, Carlos Neumann en Joel Herrera. Gehurkt: Marcio Valverde (met zoontje Ramon), Robert Ardiles, Alfredo Rojas, Jordan Ccapaca en Alfredo Ramua. De Peruaanse Primera División is de eerste profcompetitie waar zonder keepers wordt gespeeld.