Dames 1 opent seizoen alleraardigst met medium resultaat

En we zijn definitief los! Als laatste LSVV-team opende ook Dames 1 gisteravond eindelijk het nieuwe seizoen. Collega-promovendus en vierde-klasser Hazerswoudse Boys ontving het sterk vernieuwde vlaggenschip aan de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp voor een thuiswedstrijd tussen aanhalingstekens, en trok uiteindelijk verdiend de overwinning over de streep. De dorpelingen waren met 1-4 te sterk voor het rood-wit, maar het getoonde spelbeeld bood in het Leidse kamp geen reden voor onrust.

Een ontvangst kan soms boekdelen spreken: bij de koffie met de kantinejuffrouwen en wedstrijdsecretarissen werden voorafgaand aan het duel herinneringen opgehaald aan de ontmoetingen tussen de Hazerswoudenaren en de LSVV Damesploeg van ’83, en de legendarische toernooien die de Leidse cultclub in die tijd organiseerde (biertjes voor een halve gulden, dan gaf je gewoon een rondje voor de tegenstander). Trainer Dave van der Zwet stond er koeltjes bij te glimlachen: sinds augustus 2016 verloor zijn ploeg slechts één van de 24 wedstrijden.

De werkelijke thuisploeg opende een stuk scherper dan de formele thuisploeg. Al in de 7e minuut mocht een moederziel-alleenstaande aanvaller een corner vrij tegen de touwen koppen. En de dorpelingen hielden de wedstrijd het eerste kwartier stevig in de tang. Gelegenheids-Minervaan Jelles besloot met het wisselen van de buiten adem geraakte Enklaar de boel maar meteen resoluut om te gooien, en zowaar: de switch van 4-3-3 naar 4-4-2 met De Kort als vierde middenvelder leverde een gebalanceerd spelbeeld op. Op slag van rust bekroonde de sterk spelende capitana De Wit haar uitblinken met een splijtende lage voorzet op Van der Veen, die LSVV koeltjes langszij schoot.

De tweede helft was even aardig als de eerste, maar waar Hazerswoude – opportunistischer en gerichter in de aanval – in het eerste bedrijf nog tweemaal op de lat en ontelbare malen op de sterk keepende Angenent stuitte, drukte de ploeg het veldoverwicht nu wel uit in doelpunten. In de 50e en 65e minuut was het zwart-wit wat scherper in de scrimmage, met niet te missen één-op-één kansen tot gevolg, en een kwartier voor tijd werd de wedstrijd met een alerte rebound in het slot geschoten, nadat Angenent in eerste instantie nog formidabel had gereageerd op een vlammend afstandsschot. Dat Van der Veen in de dying seconds nog de 2-4 op de schoen had, maar het vizier niet helemaal op scherp, mocht de tevredenheid echter niet drukken: de Dames hebben ruim voldoende aanknopingspunten en mogen met vertrouwen uitkijken naar de op papier al gewonnen studentenderby tegen 5e klasser Football Factory.