Jong LSVV: verder met rouwbanden ter nagedachtenis aan spel

Constantin Müller - 'Mata' voor intimi - met rouwband op de rug bezien, hier op archiefbeeld.
Constantin Müller – ‘Mata’ voor intimi – met rouwband op de rug bezien, hier op archiefbeeld.

Jong LSVV zal de komende competitiewedstrijden spelen met rouwband. Tevens zal voor aanvang van ieder duel een minuut stilte in acht worden genomen, waarna in Gregoriaans mineur vanuit de dug out het ‘Bloed aan de palen’ zal worden aangeheven – overigens zonder het kenmerkende couplet 7 (‘la-láááá…’). Het betreft hier rigoreuze maatregelen, die niet vanuit het Technisch Hart, maar op initiatief van zomeraanwinst Peter Kamp worden genomen.

Kamp kondigde de maatregelen aan na het teleurstellende verlies tegen Valken ’68 4, een martial arts-ploeg die zich dit seizoen per abuis ingeschreven zag worden in een voetbalcompetitie. Dat was voor de geel-roden misschien even schrikken, maar de 2-1 winst op Jong LSVV hielp de jongens toch aan het broodnodige zelfvertrouwen. Al zal de aanblik van de aantredende bezoekers de thuisploeg toch al weinig angst in hebben geboezemd: het rood-wit trad aan met een legioen aan invallers, waaronder een inmiddels gepensioeneerde voorzitter die al na 4 minuten weer naar de zijlijn werd gehaald.

Medio oktober sneuvelde het toch al ziekige spelbeeld van de ploeg van Van der Wal definitief in een thuisduel met de watervlugge jongens van Quick Boys 7, en sedertdien ontbreekt van elke vorm van voetbal ieder spoor. Alleen al de voorgaande zinsnede bevatte met vijfmaal het woord ‘van’ meer constante factoren dan de tactiek van de Leidse beloftenploeg. Teamnestor Bartelds: “Vroeger kon je vanuit je nest met je poot omhoog nog gewoon ‘Willen winnen’ de groepsapp inslingeren, en dan wist je dat het wel goed zat. Tegenwoordig is dat echter zelfs met de aanwezigheid van de gedeeld regionaal topscorer geen garantie voor enig succes.” Ook vice-aanvoerder Van Eijsden (jawel, wie kent ‘m niet?) toonde zich geschokt: “het spelbeeld is echt gekanteld. Of juist niet. Nee, verdorie, juist niet.”

Aanvoerder Mos zweeg na Kamps aankondiging hartstochtelijk, maar liet in het midden of dat een instemmend zwijgen, een gebrek aan belangstelling of een karakteristieke uiting van emotie betrof. Teammanager Nelemans liet weten wél gecharmeerd te zijn van Kamps maatregelen.