Vlaggenschip verpulvert ook BSC ’68: handhaving binnen handbereik

’t Is natuurlijk wat vroeg om te roepen, maar met de cijfers van de afgelopen seizoenen in gedachten smaakt de zoveelste overwinning op één van de favorieten toch zoveel zoeter – met de geplande opleving van het spelbeeld in het voorjaar is de huidige 9e plek op de ranglijst een ongekende luxe voor het studentenensemble van oefenmeester Jansen. Benthuizer trots BSC ’68 sneuvelde voor de tweede maal in 2017 op het Wim Mugge Sportpark. Verrek, we zouden bijna het verslag van april hier weer kunnen gebruiken.

De nummer twee van de ranglijst bleek al snel de favorietenrol niet te kunnen waar maken in Leiden: beide ploegen deden niet voor elkaar onder, en kansen waren er aan beide kanten slechts sporadisch. Kansjes voor Egberts en Mulder ontbeerden overtuiging in de afronding, terwijl aan de overzijde Dammes Waasdorp in ieder geval eenmaal benadrukte waarom de naam Waasdorp een gegeven onder de lat is.

In het tweede bedrijf was de thuisploeg bij vlagen zelfs de bovenliggende partij, met onder meer een boven zichzelf uitstijgende Wijnakker, en de waanzinnig sterk spelende Van Beuningen en Van Luxemburg. Op wat LSVV-misverstandjes en een aardig kanonskogel op de lat boven Waasdorp na, kon de bevrijdende 1-0 in de 88e minuut van het duel daarom met geen mogelijkheid onverdiend genoemd worden. Nu eens niet Doornenbal, maar matchwinner Petersen schoot zoals zo vaak dit seizoen een vrije trap bijzonder fraai tegen de touwen. Dat vervolgens e.t. P. Stjepanovic – in het duel van april nog de gevierde man – er ook nog wel even 2-0 van had mogen maken mocht de pret niet bederven. Maar daar hebben we natuurlijk beelden van.

Voor een gedetailleerder verslag: zie hier de journalistieke verhandeling van onze vrienden van Leidenamateurvoetbal.