LSVV ’70 en Biënto openen samenwerking: honkbalhut wordt voetbaltempel

Nou ja. Sportief was het natuurlijk niet om over naar huis te schrijven: twee-derde deel van de wedstrijden werd gewoon verloren. Maar wat een ambiance! Biënto-legenden Airin en Willem van der Horst genoten zienderogen van de rood-witte helden die af en aan liepen in het clubhuis. Zelfs scheidsrechter Danny Kaijen verkoos in een zweem van klassengerechtigheid de kantine boven het elitaire vertoeven in de bestuurskamer, en de officials van FC Oudewater volgden gewoon zijn voorbeeld.

Het was nog een beetje fine-tunen, maar de eerste Super-Saturday met medewerking van de honkballende buren mag met recht een succes heten. Het gloednieuwe tweede-official-systeem wierp meteen z’n vruchten af: de UEFA-vlaggen wapperden vier; mierzoete thee stond iedere rust in de juiste kleedkamers; en de eerste voorraad broodjes kroket was er nog voor de laatste wedstrijd-ronde doorheen. En ook niet onbelangrijk: er bleven nogal wat spelers hangen na de eigen speelminuten om de mindere goden van de overige teams in oogschouw te nemen.

LSVV '70 logo vierkantBiënto Cap vierkant

LSVV 3 (12.00 uur) en LSVV 7 (16.00 uur) vormden de gouden randjes van een verder roemloze middag: Jurgens’ Terzo ging eens flink met Rijnvogels 7 aan de wandel (6-0), terwijl het Zevende met de hakken over een lekker mondig Rijnsburgs polderslootje heen sprong (2-1). Daartussenin verloor een hoofdzakelijk onmachtig Vierde van Wassenaars laagvlieger SVC ’08 11 (0-2), viste Dames 2 ondanks een verwoestende uithaal van debutante Middendorp (onderkant-lat) achter het net tegen hekkensluiter Oegstgeest 2 (0-1), kreeg het Vlaggenschip in het laatste kwartier het deksel op de neus tegen de mannen met weinig geavanceerde muzieksmaak (FC Oudewater, 1-3), en het Vijfde? Ach het Vijfde. Bij vlagen werd er heerlijk gevoetbald, maar ze vlogen er hier en daar wel erg makkelijk in aan de verkeerde kant van het veld (ARC 17, 1-5). Gelukkig was het wel beregezellig met de Alphense jongens, die in een vlaag van zelfoverschatting hadden besloten de unicorn-mascotte eens thuis te laten (“het werd op een gegeven moment zo’n tyfusklus om dat ding iedere zaterdag op te blazen”).