Enter: Tijdperk container

Roerige tijden vragen soms om improvisatie: LSVV ’70 zag zich dit seizoen genoodzaakt de bijna veertien jaar durende prettige samenwerking met buurman Lugdunum te beëindigen. Dat betekende een aantal fikse uitdagingen, die het Bestuur in de afgelopen vier maanden te lijf is gegaan. De voorlopige kroon op die worsteling? Een geïsoleerde witte zeecontainer. Het metalen gevaarte mag gezien worden als symbool voor een nieuw tijdperk.

Op woensdag 4 april zorgden vorkheftruckheld Jacques en onze bloedeigen bestuursdames De Jong en Rietveld voor de plaatsing van een 20 voet-lange zeecontainer, die LSVV voor de komende 5 jaar van voldoende opslagruimte voorziet. Dat vergde naast de nodige fysieke arbeid ook een behoorlijke financiële investering, en een ambtelijke voorbereiding van een maand of drie. Afgelopen week werd daar het leeuwendeel van het interieur aan toegevoegd (de kasten), waarmee het nodeloze gesjouw van de heren en dames met de vele ballentassen, pionnen en hesjes zijn einde nadert.

Containervreugd

De container is direct naast de kantine geplaatst op de heuvel naast veld 2. Sinds maart werkt LSVV ’70 samen met honkbalvereniging Biënto, en delen de beide verenigingen de kantine van Biënto. Dat die kantine vijftien maal in de oude kantine van Lugdunum past is vooralsnog niet bepaald een probleem. Integendeel, met het chronisch gebrek aan supporters en de eigen moeite de vele vierkante meters plaveisel van de buren te vullen, laten het nieuwe knusse honk en het ongemaaide terras de club zichzelf herontdekken.

Om met de woorden van de heer Waasdorp (Gerben, oud-lid) te spreken: de sfeer doet denken aan het tijdperk San Gorleo. De mannen van RCL 10 vormden daar vorige week zaterdag (14 april) misschien wel het voornaamste bewijsstuk van: na met 3-2 pak op de broek te hebben gekregen van de NSL’ers van LSVV 6, bleven de Leiderdorpers vrolijk hangen rond de tafeltennistafel, totdat rood-wit en wit-rood gebroederlijk rond een uur of acht de Habits opzochten.

Interieur! Ambiance! De laatste horden van zelfstandigheid worden deze weken genomen. Chapeau!
Interieur! Ambiance! De laatste horden van zelfstandigheid worden deze weken genomen. Chapeau!