LSVV ’70 1 leidt eerste puntverlies

Vierde klasse A (zaterdag)- LSVV ’70 heeft afgelopen zaterdag de goede start van de competitie geen vervolg kunnen geven. De Leidse formatie, die door de buitenwacht wordt gezien als één van de titelfavorieten in de vierde klasse, ging op eigen bodem onderuit tegen Floreant. Het werd 1-3 voor de Boskopers, dat daarmee revanche namen voor het verlies in de nacompetitie van afgelopen seizoen.

LSVV ’70 begon de wedstrijd met offensief voetbal en wilde van meet af aan het spel maken. Dat resulteerde in een aantal kansjes voor onder meer Joost Wijnakker, Thomas Loos en Paulus Egberts. In de tegenaanval kwam de bezoekende ploeg er aantal keer gevaarlijk uit met hun snelle spitsen. LSVV ’70-sluitpost Thomas Waasdorp bracht tot tweemaal toe goed redding op pogingen van Jeffrey Hilgeman. De thuisploeg had zeker het eerste deel van de wedstrijd een licht veldoverwicht, maar wist dit niet in een treffer tot uiting te brengen. Op slag van rust kwam het studentenkorps zelf op achterstand. De Boskopers kregen een vrije trap toegekend op de rand van het strafschopgebied, nadat Hilgeman gevloerd was. Ward van den Hoogen nam plaats achter de bal en joeg de bal onberispelijk in de kruising (0-1). Nog geen twee minuten later verdubbelde Floreant zelfs de score. Na geklungel in de Leidse defensie, pikte Hilgeman de bal op en rondde keurig af (0-2). Dezelfde Hilgeman zag in laatste minuut van de eerste helft zijn vrije trap maar rakelings voorlangs gaan.

Om de achterstand na de onderbreking om te buigen, moest de Leidse ploeg dus alle zeilen bijzetten. Het zocht de aanval op, maar het ontbrak bij de gastheren aan overtuiging. Floreant kreeg de eerste grote kans in het tweede bedrijf. Een lob van een Boskoopse speler ging maar nipt over het vijandelijke doel. De thuisploeg ging steeds meer tegen zichzelf spelen en dit was nadrukkelijk zichtbaar in het veldspel. En áls de studenten al gevaarlijk werden, waren het veelal schoten uit de tweede lijn waar elke vorm van precisie in ontbrak. Floreant geloofde het wel en bleef geconcentreerd voetballen, wachtend op een snelle uitbraak. Bij deze omschakelingen stond Waasdorp meerdere malen zijn mannetje. LSVV’70 perste er nog een slotoffensief uit en werd steeds gevaarlijker. Kort voor tijd resulteerde dit een doelpunt voor de roodhemden. Egberts werd goed weggestuurd en scoorde vakkundig in de verre hoek (1-2). Met nog een aantal minuten op de klok probeerden de gastheren er nog een gelijkspel uit te persen. In de blessuretijd kreeg het  echter wederom een tegentreffer te verwerken, na een (dubieus) toegekende strafschop voor de bezoekers. Bart van Herk faalde niet en schoot de 1-3 eindstand binnen. Hierna werd er direct afgefloten. LSVV ’70 kende een totale offday, waar Floreant goed gebruik van maakte. Volgende week gaat de ploeg van trainer Freek Jansen op bezoek bij Hazerswoudse Boys, alwaar de bittere smaak van dit verlies weggepoetst zal moeten gaan worden.

LSVV’70-Floreant 1-3 (0-2) 42.Den Hoogen 0-1, 44.Hilgeman 0-2, 88.Egberts 1-2, 90+3. Van Herk 1-3.

Basisopstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Van Beuningen, Van der Meer, Groenendijk, Casteel, Wijnakker, Baarda, Egberts, Petersen, Loos, Wijnakker.

Basisopstelling Floreant: Smeenk, Broers, Tol, Van Herk, T.de Bruyn, Scheurs, Schreuder, Van den Hoogen, Hilgeman, F.de Bruyn, Ahmidous.

Beluister hier de soundcloud met Jaimy van der Meer (LSVV’70)

Bron: Leiden Amateur Voetbal