LSVV 6: De scheidsrechter als ultieme spelmaker

Wanneer een team punten verliest is afgeven op de scheidsrechter een zwaktebod, dat zal hier dus ook niet gebeuren. LSVV 6 heeft niet verloren door de scheids, integendeel, LSVV 6 verloor van de scheids. Een ode aan het creatieve brein van Fc Rijnvogels 8, de plaatselijke scheidsrechter.

img_6474De dag begon nog zo goed voor de heren uit het Leidsche. Het was dan wel fris, maar de zon scheen en op weg naar Katwijk kregen de spelers een schitterende rurale uitgeleide. De heer Belder bleek hiermee zo in zijn nopjes te zijn dat hij het landelijke tafereel eens van dichtbij wou beschouwen. Geheel ervan overtuigd dat er een sluiproute werd aangeboord eindigde hij en zijn nietsvermoedende teamgenoten oog in oog met een verbaasde veestapel. Eenmaal aangekomen op het sportpark zat de stemming er goed in, aangemoedigd door de ongeslagen serie was iedereen ervan overtuigd dat ook Rijnvogels zou buigen voor LSVV.

Het leverde een slappe en ongeconcentreerde beginfase op waarin onze geliefde studenten er alles aan deden om de plaatselijke trots zoveel mogelijk kansen te bieden. Dit resulteerde in een goal voor Rijnvogels en twee schoppen voor Job Marijt, de LSVV-doelman van dit weekend. LSVV werd ook eindelijk wakker en besloot de beuk erin te gooien. Hier bleek het lichaam van leenspeler de heer Baart helaas niet tegen bestand en het leverde hem vrij serieuze enkelproblemen op. Nogmaals sterkte gewenst Victor, hopelijk gaat het herstel voorspoediger dan de wedstrijd!

Wonder boven wonder kwamen de Leidse pilshakkers toch terug in de wedstrijd. De Rijnvogel die het doel diende te bewaken speelde de heer Belder feilloos in de voeten aan die het cadeautje uitpakte en de bal achter de geschrokken keeper plaatste. Een assist van hun eigen keeper, dat kon de Rijnvogelse defensie niet verkroppen. Toen Belder de bal voorgaf besloot een verdediger daarom die maar zelf achter zijn eigen keeper te schieten. Totale verwarring, maar wel 1-2 voor LSVV bij rust.

Grote spelers staan op als het slecht gaat en nemen hun team aan de hand, zo ook de scheidsrechter van Rijnvogels. Wanneer de LSVV-wissel voor buitenspel vlagde was hij blind, wanneer de Rijnvogels-wissel vlagde bleek hij wonderbaarlijk genezen en vloot hij het spel af. De aanvalsgolven van LSVV stuitten zo keer op keer op deze rots in de branding. Tegelijk kon Rijnvogels wel doorgaan tijdens verschillende dubieus opgezette aanvallen, grandioos. Een Rijnvogel duwen werd afgefloten en wanneer een bezorgde en betrokken Leidse student kwam informeren wat precies de overtreding was, werd hem op kundige wijze meegedeeld dat hij zijn smoel moest houden.

Rijnvogels had dan wel kort na rust gelijk gemaakt, LSVV 6 liet zich niet kennen en scoorde tweemaal door toedoen van Belder en Andreas de Wit. Geschrokken deed de leidsman er nog een schepje bovenop. Uw eigen verslaggever werd kort daarna de enkels onder zijn lichaam geschopt, maar de scheidsrechter besloot dat de Rijnvogel in kwestie na deze criminele aanslag de bal had geraakt. Zoals een ware spelmaker betaamt dacht hij buiten de box en liet doorspelen. Een overtreding op de heer A. de Wit werd eveneens weggewuifd, volgens de scheids omdat hij de bal niet meer had, dat dit natrappen heet en met rood bestraft moet worden kwam niet bij deze spelmaker op.

img_6480

Tegen het einde haalde een LSVV’er het opnieuw in zijn hoofd een duw uit te delen, vrije trap. Jammerlijk genoeg vloog deze erin, 3-4, maar met nog enkele minuten op de klok mocht dit geen probleem zijn. Opnieuw nam de scheidsrechter zijn team bij de hand en liet ruim een kwartier te lang doorspelen. De moegestreden LSVV’ers kregen tot overmaat van ramp ook nog eens de 4-4 tegen in deze barre en volslagen onwettelijke tijden. Uit pure frustratie en gewoonte sloegen de heren het vat maar aan en begonnen de wedstrijdkater weg te drinken. Snel vergeten en terug naar moeder de vrouw of gewoon naar de kroeg omdat die niet zeurt, maar bier en voetbal geeft. Terug naar Leiden door de prachtige weidegronden, de groene loper dat onze rood-witte helden troostend verwelkomde.