LSVV 6: Vijf-vragen-aan Job Schippers

Vijf-vragen-aan Job Schippers, een van de drie zomerse versterkingen die het niveau van LSVV 6 naar een hoger plan moest stuwen.

Waarom heb je voor LSVV 6 gekozen?

Ja goeie vraag, waarom eigenlijk? Ik denk dat het eerder andersom was. Het is denk ik meer een soort roeping geweest, een woord van boven. Ik vind het wel prima, ik moet mijn energie toch ergens kwijt en wat tegen een bal aantrappen is gewoon goeie bezigheidstherapie. Ten slotte heeft LSVV6 vorig jaar Europa bijna gehaald, ik wil helpen om dat doel te bereiken. Je kunt het dus ook wel zien als een vorm van ontwikkelingshulp denk ik.

Wat vind je van het niveau?

Perfect, ik kan nog steeds niet uitblinken, dat is misschien nog wel het ergste. De competitie is wel erg goed, het team is redelijk. Iedereen heeft een kans om op dit niveau een stap te maken. Al is voor sommigen in het veld een stap zetten al heel wat.

Op welke positie(s) speel je?

Nummer 10, ik pendel wat tussen middenveld en voorhoede, het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. De laatste tijd presteer ik wel minder aan de bar, dat vind ik wel zonde, maar ik ga eraan werken.

Tegen welke teamgenoot speel je liever niet?

Jan, als je er al een keer voorbij komt worden je voeten onder je lichaam weggeschopt. Het is ook nog eens geen onkunde, hij wil gewoon niet verliezen en dan, nou ja bam, lig je op de grond.

Train je liever op het veld of in de kroeg?

Ik train liever in bed, ik heb echt een geweldig trainingsschema. Nee hoor, ik train liever in de kroeg, maar op het veld kan ik het beter gebruiken denk ik.