LSVV 1 moeiteloos langszij Roodenburg in stadsderby

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een eerdere thuisnederlaag heeft LSVV’70 zich gerevancheerd tegen Roodenburg. Op sportpark Noord waren de studenten, zonder al te veel inspanningen, te sterk voor de blauw-zwarten (1-3).

De speelwijze van Roodenburg was al snel goed zichtbaar. Zodra het leer verspeeld werd, zakte de thuisploeg in om de tegenstander op eigen helft op te vangen. LSVV’70 had hier in het begin duidelijk wat moeite mee en het was zoeken naar de vrije man op een klein gedeelte van het veld. Door op deze manier het veld klein te maken, leverde het weinig echte mogelijkheden op voor beide teams. Roodenburg kon wanneer het de bal had veroverd niet veel anders dan de spitsen zoeken. Maar zowel Hakim Bouhchlaf als Youssef Bardaa werden in de eerste helft maar sporadisch gevonden.

Al vanaf het begin van de wedstrijd mocht LSVV’70 veel aanleggen voor dode spelmomenten, maar steeds zagen de roodhemden de inzet gekeerd of naast geschoten worden. Tot Jos van Beuningen zijn inzet in het net zag belanden, maar deze treffer werd afgekeurd wegens duw- en trekwerk van zijn ploegmaten. Niet veel later hield Mike Armitage zijn ploeg weer op de been door met een geweldige redding Gerben Groenendijk van het scoren af te houden. De bezoekers waren in deze fase duidelijk de betere en zou dit ook omzetten in een voorsprong voor rust. In de tussentijd was Roodenburg gevaarlijk geweest via Bouhclaf en zag Imrane Taïb zijn doelpoging van de lijn gehaald worden. Uit de tegenaanval die volgde kreeg LSVV wederom een corner waaruit Van Beuningen weer kon koppen, maar Nils de Groot verraste Armitage door het leer van richting te veranderen (0-1).

Na rust kwam Roodenburg beter uit de kleedkamer. Victor Leonara kwam namens de thuisploeg een aantal keer goed op aan de rechterkant en probeerde zijn collega’s in de voorhoede te bedienen. Via een korte corner van Abdellah El Baroudi werd LSVV-goalie Dammes Waasdorp aan het werk gezet. Roodenburg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest op dat moment de 0-2 incasseren. Een lange bal van achteruit werd niet goed ingeschat door de Roodenburgse defensie en gaf Jido Doornenbal de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen.  Via Bouhchlaf kreeg de thuisploeg nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet miste kracht en de juiste richting. LSVV speelde de wedstrijd goed uit en kon via Jip Vissers 0-3 maken. Uit een hoekschop van Taïb kon Abdelhaq Bouchnafa een eretreffer binnen knikken 1-3.

Freek Jansen na afloop van de wedstrijd: ,,In de tweede helft hebben wij heel volwassen gespeeld. De afgelopen weken hebben we eigenlijk niet echt kunnen trainen met onze groep. Desalniettemin zie je dat we vandaag spirit hebben getoond en nu zes uit twee hebben in 2019. Promotie is niet ons doel dit seizoen, maar we willen wel lekker voetballen en punten pakken. Een lekkere middag zo denk ik uiteindelijk voor ons. Volgende week spelen we tegen Football Factory en dan krijgen wij drie hele leuke wedstrijden tegen de toppers van de competitie.”

Nouri Essaoui namens Roodenburg over de wedstrijd: ,,Wij misten vandaag toch wel wat belangrijke jongens. Zo is Mohamed Maatoug geblesseerd en missen we met Mohamed El Hamami en Walid Belkhir nog wat belangrijke, ervaren krachten. In de eerste helft gebeurde er niet heel veel van onze kant en hield Mike ons een paar keer goed in de wedstrijd.  In de rust hebben we wat dingen omgezet en daarna speelden we ook iets beter, maar dan krijg je op de verkeerde momenten de goals tegen. Voetbal slimheid miste wij vandaag op bepaalde momenten en daar zijn de afwezige jongens toch wel belangrijk in. Uiteindelijk hoeven wij niks dit seizoen, maar willen we wel punten gaan pakken in de tweede seizoenshelft.”

Roodenburg-LSVV’70 1-3. De Groot 0-1, Doornenbal 0-2, Vissers 0-3, Bouchnafa 1-3

Opstelling Roodenburg: Armitage, Foudal, Mouchih (Serray), Oulmouden (Abdelhaq Bouschnaffa), Leonora, Annas Bouschnaffa, Mkadmi, El Baroudi, Bardaa, Taïb, Bouhchlaf.

Opstelling LSVV’70: Waasdorp, van Beuningen, Huisman (van der Meer), van Luxemburg, Leugering, van der Graaf, de Groot (Vissers), Groenendijk, Doornenbal, Egberts.

Bron: Leiden Amateur Voetbal