Forum Sport straft ontluisterend Dames 1 af: 2-6

Je kunt Loos’ dobbelstenen-lijfspreuk er wel eens bijpakken, maar soms doe je zelfs daarmee geen recht aan de gedemonstreerde armoede. LSVV’70 werd gisteren door de sloot heen gehaald en op de kant drooggeslagen door de celeste-blauwe Hagenezen en mag hopen dat ook de supporters zich voornemen deze zaterdag zo snel mogelijk te vergeten. Het publiek mort, de pers is rücksichtslos: plotseling dient een crisis van Ajax-achtige proporties zich aan. Hoe verhoudt de selectie zich tot die druk?

Het zat er van begin af aan niet in op het Wim Mugge Sportpark: LSVV kwam nog verrassend en tegen de verhoudingen in op voorsprong door (wie anders dan) clubtopscorer Van der Veen. Maar die opleving van het zelfvertrouwen werd nog geen twee minuten later bruusk uiteen geslagen door de razendsnelle gelijkmaker. Met het uitvallen van De Jong Junior én de zieke Van Dam en een noodgedwongen rentree van ‘Frenkie’ Vargas Navarro haalde de thuisploeg op het tandvlees de thee.

In het tweede bedrijf zette de ploeg van Erik van der Linden de wedstrijd volledig naar de hand: captain Hoogteijling deelde bij balbezit van de bezoekers de lakens uit, Van Egmond hield achterin verdedigend de boel op slot – daarbij overigens geholpen door de uit armoede op de dieptebal spelende thuisploeg. Angenent had een off day als nooit tevoren, Amesz werd als mid-mid veel te weinig betrokken en Van der Veen werd überhaupt niet meer bereikt. Lichtpuntjes Postmus en Post konden met geen mogelijkheid met z’n tweeën het achteloos weggeven van balbezit compenseren, en toegegeven: de Hagenezen regen de doelpunten met overtuiging aaneen. De ene treffer werd nog majestueuzer dan de andere tegen de touwen gejaagd.

Jelles verliet met de handen in het haar het strijdtoneel en zal in het vervolg van het seizoen uit een ander vaatje moeten tappen. Zeker als op 9 maart angstgegner Noordwijk op het programma staat. Die wedstrijd zal voor de biancherosse de laatste mogelijkheid op een top-5 notering behelzen.

Zowel Forum Sport als LSVV ’70 zagen zich vorige week benadeeld door het opgeven en uit de competitie treden van Rijnvogels. Forum Sport zag puntverlies van titelconcurrent Zevenhoven ongedaan gemaakt worden, LSVV zag naaste concurrent Noordwijk op eenzelfde manier profiteren en zakte daardoor naar plaats 6.