Veerkrachtig LSVV 1 met 2 vrije trappen langs Zevenhoven

Vierde  klasse A (zaterdag)- ,,Het was een wedstrijd om snel vergeten, maar wel een die goed afliep voor ons. Eigenlijk kon de wedstrijd beiden kanten op of een punt voor beide gezien het wedstrijd beeld”, aldus linksback Leo Casteel. De ploeg van trainer Freek Jansen wist na 90 minuten de punten op het eigen sportpark te houden (4-2) en dit nog wel na een 0-2 tussenstand.

Casteel vertelt verder: ,,De openingsfase van de wedstrijd was erg rommelig, er waren veel strubbelingen onderling en met de scheidsrechter. Het ging eigenlijk een beetje ten koste van de lol die je op het veld wilt hebben.” LSVV’70 had voornamelijk de bal en de bezoekers kregen de grote kansen. Dit resulteerde dan ook in een 0-2 achterstand. ,,Die eerste goal schoten zij prachtig binnen, helaas voor mij was ik direct betrokken bij de 0-2. Een wat ongelukkige eigen goal, maar dat kan iedereen overkomen he haha. Gelukkig kwamen we voor de rust weer langszij. Guus van Kessel kopte de 1-2 binnen uit een voorzet van Gerben Groenendijk. De gelijkmaker werd gemaakt door de trainer zelf. Freek Jansen had zichzelf een basisplaats gegeven en liet ons even zien hoe je een vrije trap moet binnenschieten (2-2).  En zo gingen we met een gelijke stand aan de thee.”

Na de rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd volgens de dit keer verdediger. Casteel: ,,Ik had niet gelijk het gevoel dat deze wedstrijd in ons voordeel beslist zou worden. Een cruciaal moment voor de wedstrijd was toen wij op 3-2 kwamen. Er zat misschien een luchtje van buitenspel aan, maar dat wuifde de scheidsrechter resoluut weg. En omdat Freek al liet zien hoe je een vrije trap moest nemen deed Jochem van der Graaff hem na door het leer de kruising in te jagen.”

Casteel afsluitend: ,,We spelen lekker in die vierde klasse en willen ook wel vol voor die nacompetitie gaan. We hebben al eerder meegemaakt hoe leuk dat kan zijn. Ik heb ook gehoord dat de vierde klasse volgend jaar weer alleen maar sterker gaat worden, dus dat gaat deze klasse ook alleen maar leuker maken. We zien het wel, de sfeer is goed en dat helpt ons bij het halen van goede resultaten.”

LSVV’70 – Zevenhoven 4-2  (2-2).  0-1,0-2, Van Kessel 1-2, Jansen 2-2, 3-2 Van Kessel, Van der Graaff 4-2.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Leugering, Van der Meer, Casteel, Van Luxemburg, Groenendijk, Bardaa, Jansen, Van Kessel, Vissers.

Bron: Leiden Amateur Voetbal