Transfergeruchten: Kamp gesignaleerd in kamp LSVV ’70, Bijl onderweg naar superstudenten

Deadline Day is daar! En de geruchtenmolen draait op volle toeren: terwijl Zondag 2 zich morgen nog aan de laatste wedstrijden mag zetten, wordt het Wim Mugge Sportpark overspoeld door zaakwaarnemers en journaille. Overal is rumoer, maar wat is waarheid in deze roerige tijden? Uw redactie scheidt het kaf van het koren.

Keert Kamp terug naar LSVV’70? Hier keert Kamp de worstjes.

Kamp (Jodan Boys)

Te beginnen met het Vlaggenschip: de clubnaam Ter Leede zingt rond en dat heeft allerminst met een vertrekkend speler te maken – de selectie lijkt intact te blijven. Jansen en Nonkes lijken echter beet te hebben in de Sassenheimse talentenpoel, maar het blijft gissen naar de precieze oorsprong van dit gerucht. Wel verdacht concreet: verloren zoon Peter Kamp, voorheen furore makend bij Jong LSVV en aanstaande echtgenoot van Dames 2-legende De Heer Senior, zou in de Leidse binnenstad een ontmoeting hebben gehad met Nonkes. Andermaal houdt de technische commissie de kaarten op de borst. Het Technisch Hart van de beloften een niveautje lager heeft niet eerder van de geruchten gehoord en spreekt van “stemmingmakerij”.

Bijl (Graaf Willem II VAC)

Ook het vrouwelijk vlaggenschip lijkt uit te breiden: na een kampioenschap in de hoofdklasse en winst van de KNVB-beker blijft Amesz Junior trouw aan Graaf Willem, en kiest Boot toch voor een profcontract bij Sparta, maar teamgenoot Bijl ziet een overstap wel zitten. De aankomend studente en bloedlinke verdedigster gaat maar wat graag de concurrentie aan met de dit seizoen nog zeer solide ogende laatste linie. Dat geeft overigens – met de bevestigde komst van De Jong Junior – ruimte om Van Haga een half jaartje uit te huren aan West Ham United en De Jong Senior idem dito aan de Erasmus-vleugel van Fiorentina.

Maxime lacht. Het is nog maar de vraag of dat ook geldt voor z’n teamgenoten van LSVV 4. En welke grimas trekt Heijstek nu?

Brink (LSVV 4)

Dan een opmerkelijke interne wending: LSVV 4 had een clubbrede sterkhouder in data-analist en PR-adviseur Brink, maar aan de man van de enquête wordt maximaal getrokken. Het roemruchte zesde schijnt een lucratieve kratten-clausule in het standaard contract te hebben gefietst, waar potentieel Mad Men-protagonist Maxime geen nee tegen zou kunnen zeggen. Een verspreking van uitgerekend clubvoorzitter Passchier zette de lokale pers (via meerdere bronnen, het ooit zo discrete aanvoerdersoverleg blijkt weinig meer dan een vergiet) op het spoor van iets dat wel eens veel meer dan geroezemoes zou kunnen zijn.

Van Schaik (FC Oegstgeest)

Dan verschuivingen in de gelederen van Il Terzo: de troepen van Vermeulen Senior en Joren Jørgen Jurgens zouden UvA/UU-bèta-blokker Van Schaik overnemen van fusiecreatie FC Oegstgeest. Van Schaik komt vanuit de beloften van het dorp en wordt volgens intimi gezien als de Ibrahim Afellay van Oegstgeest. Andere intimi bevestigen dat, maar benadrukken dat het dan om de clubloze 33-jarige Afellay van dit jaar gaat. Hoe het ook zij, LSVV 3 houdt de mogelijke overstap van Van Schaik stil en dat is reden genoeg om de verwachtingen eens even flink op te schroeven.

Koopman c.s. (dispuut onbekend)

En dan naar het tweede elftal van de zondagtak: captain De Mol kreeg van het Bestuur even een mandaat en een zak geld om versterkingen binnen te halen, en dat kun je wel aan De Mol overlaten. Naast het definitief binnenslepen van een niet nader te noemen spits die al een half jaar zonder enige vorm van speelrecht de topscorerslijst van de jongste LSVV-telgen aanvoerde, heeft Zondag 2 ogenschijnlijk een hele bus aan versterkingen aan de haak geslagen. Het complete dispuut van Sjoerd Koopman zou in verband worden gebracht met een overstap naar het studentenensemble waar een oud-voorzitter op tactisch gebied met de scepter schijnt te zwaaien. Bevestiging blijft vooralsnog uit, maar dat komt ook omdat we niet zo consequent zijn met deze rubriek.

Suvaal ontrekt zich als captain van Buriram United FC even aan de teamtalk. Terecht natuurlijk, met zo’n status. Luchtkwaliteit zou geen factor van belang zijn geweest in de keuze voor LSVV.

Suvaal (Buriram FC)

Terug naar de vrouwentak tot slot: Dames 2 wist zich al te verzekeren van de diensten van Premier League-dribbelaar Butterworth, maar blijkt nu ook over uitstekende scouts in Thailand te beschikken. Buriram-sterkhouder Suvaal moest eigenlijk het Thaise elftal van een ondergang op het WK behoeden, maar koos voor de Nederlandse nationaliteit en een verblijf in de tweede damesselectie van de Leidse cultclub. Een mentale dreun overigens voor de Thai, die het in het openingsduel even een beetje kwijt waren. Hoofdtrainer Cnossen kan zich in de handen wrijven met de komst van Suvaal – de afgelopen vier jaar werd ze steevast uitgeroepen tot beste Nederlander in Thaise dienst op het derde niveau van het Thaise vrouwenvoetbal. De 5e klasse is gewaarschuwd.

Update: onze redactie loopt nu eenmaal geregeld achter de feiten aan: de komst van Kamp (dus toch!) bleek eergisteren al aangekondigd te zijn in vrijwel alle nationale media van naam. Weten wij veel.